Post Image
tamaralukovics2021 december 19In HomeLife

Illóolajok, diffúzorok, szinergiák – Mi mire jó?

Az Essential Heal illóolajairól már többször meséltem nektek, de ez egy olyan visszatérő téma mind a kérdezz-felelek során, mind pedig a hozzászólások között, hogy úgy gondoltam érdemes lehet újra írni róla és leporolni a témát (a Youtube és Instagram tartalmak után) egy hosszabb terjedelmű blogbejegyzésben is.

Bár elsőre a tökéletes illóolajok kiválasztása egyszerű feladatnak tűnhet, ahol az egyetlen és fő szempont csupán az ideális illat kiválasztása, azonban érdemes a témában jobban elmerülni és több oldalról megközelíteni a dolgot, ugyanis az illóolajok jóval  összetettebbek ennél. Bár fontos leszögezni, hogy ezek az olajok önmagukban nem feltétlen nyújtanak megoldást egészségügyi gondokra, azonban az elmúlt évtizedek kutatómunkái bebizonyították, hogy az aromaterápia egy kiegészítő gyógymódként tölthet be fontos szerepet a hétköznapjainkban. Az Essential Heal alapítója, dr. Deim Zoltán Ph.D. “mint komplementer medicina” hivatkozik az illóolajokra, a nyugati orvoslás kiegészítéseként.

Ugyan egy doboznyi illóolajunk van itthon a legkülönbözőbb panaszokra és élethelyzetekre, ha egy-két abszolút mindennapos kedvencet kellene választanom, akkor az biztosan a teafa és a levendula lenne, amiket heti szinten többször használunk. A teafával évek óta takarítok is, hiszen csodajó fertőtlenítő, vírus- és baktériumölő hatása van, míg a levendula közismert tulajdonsága, hogy nyugtat, ellazít, segít az elalvásban.

Az ember félve vág bele minden olyan új témába, ahol szinte nulla előképzettséggel vagy bárminemű tapasztalattal kellene megtalálna a hozzá leginkább ideális terméket, és ezzel én sem voltam másképp, de az Essential Heal oldala olyan különleges részletességgel kalauzol el az aromaterápia világába, hogy rendesen le tudok ragadni fél-egy órára is, és csak böngészem az információáradatot. Itt külön kiemelném a páratlan keresőfunkciójukat is, ahol nem csak konkrét termékre, de egy adott egészségügyi  problémára vagy témakörre is lehet keresni, és kiadja a releváns termékeket vagy blogbejegyzéseket. Mert hogy náluk a blogbejegyzés nem csak marketingfogás, hanem tényleg valós, informatív cikkeket, hasznos tanácsokat, edukatív tartalmakat hoztak létre az átlagfelhasználónak.

Legyen szó sportról, bőrproblémáról vagy visszatérő fájdalomról, az oldalon két kattintással jutunk el a legspecifikusabb termékekig, az egyes illóolajok terméklapján pedig szintén nem egy marketingszöveget találunk, hanem részletes információt az olaj eredetéről, sajtolásáról, feldolgozásáról, felhasználási területeiről és jótékony hatásairól, illatjegyeiről is. Néha el szoktam gondolkodni, hogy tényleg KINEK volt ideje ennyire durva részletességgel megírni ezt az oldalt, akárhányszor keresek valamit, mindig ismét rácsodálkozom, hogy mennyire profi. Külön szimpatikus náluk, hogy a részletesség ellenére semmi sem “felesleges” információ, minden termék esetében átláthatóan és részletesen magyaráznak minden fontos jellemzőt az adott illóolaj tulajdonságairól, alkalmazásáról, de még a származási helyéről, előállítási módjáról is. De ennyi, semmi felesleges sallang. Felhasználásuk módja egyébként többynire rugalmas, ha az általad kiválaszott illóolajat nem diffúzorban akarod elpárologtatni, a termékoldalakon részletes tippeket kaphatsz a helyes inhalálással- és bőrön keresztüli felszívodással kapcsolatban is. (Viszont bár nem ez a fő profil, gyönyörű diffúzorokat is lehet náluk kapni, nekünk pl. EZ van most)

Ezek a különleges olajok egyébként nem csak önmagukban, de vegyítve is ugyanúgy kifejtik hatásukat, az oldalon akár előre összeválogatott szetteket (szinergiákat) is választhatunk, amelyek a legideálisabban használják ki az egymás közötti támogató hatást. Nálunk most például újdonság a No Tussis, azaz nincs köhögés (elolvadok, tényleg!) amit Bella kapott, amely a légzőszervi problémák, köhögés csillapítására nyújt természetes megoldást. De szintén felső légúti megbetegedésekre ajánlják a Protector illóolaj szinergiát, ami már egy éves kortól nyugodtan használható, ugyanúgy, mint a No Tussis.

Fontos és hatalmas plusz pont: az oldalon külön szűrőt használhatunk arra, hogy a választott illóolajunk gyermekek számára is biztonságos legyen, sőt maga  a fizikai termékek címkéje is segítséget nyújt egy apró „Gyerekbarát” logó feltüntetésével, hogy párologtatáskor még Apa is megtalálja a gyerekszobába ideálisan illő olajat 🙂 (Nem mondom, hogy nem fordult elő korábbi márkáknál, hogy gyerek ki a szobából, diffúzor kihúz, ablak kitár, teljes vízcsere és fél óra szellőztetés, mert Apa összekeverte a szezont a fazonnal). Itt viszont minden üvegcse teteje színkódolt, feliratozott, így tényleg lehetetlen eltéveszteni!

És ha a végére megengedtek egy-két abszolút személyes gondolatot: azt szeretem még bennük, hogy nagyon kedvesek, segítőkészek és figyelmesek, a csomagok kiküldése mindig pontos és gyors, problémám még sosem akadt a termékekkel. Viszonylag gyakran szoktak szuper akciók lenni náluk, bár az üzletpolitikájuk abszolút nem erre épül, de úgy látom, hogy igyekszenek kedveskedni a vásárlóknak, amennyit csak lehet. Jelenleg 23% kedvezmény (plusz ingyenes szállítás!) fut az oldalukon egészen december 22-ig, és ha addig leadjátok a rendeléseteket, az garantáltan meg is érkezik hozzátok karácsonyig.

Szerintem érdemes átböngészni az oldalt, akár saját célra, megtámogatni egy kicsit a két ünnep közti pihit, relaxálni, feltöltődni testileg-lelkileg egy-egy csodás illóolaj segítségével, akár ajándékba olyasvalakinek, akinek szintén hasonló programmal kedveskednél. Szuper gondoskodó, kedves ajándékötlet!

 

 

svgFOREO TERMÉKEK - Melyik mire való? Megéri az árát?
svg
svg10 éves a The Body Shop Hungary

Ez a weboldal sütiket használ. Az oldal böngészésével elfogadod az Adatkezelési tájékoztató-ban leírtakat.