Nagyon régóta szerettem volna megosztani veletek a saját Lightroom preseteimet, amiken lassan másfél éve dolgozom, és a saját képeimen is nagyon gyakran használom őket akár egy az egyben, akár kisebb módosításokkal. Régebben én is nagyon sok presetet vásároltam a fillérestől a több tízezres kategóriáig, de egyszerűen egyik sem működött – ezért határoztam el, hogy nem csak a lehető legtökéletesebb minőséget szeretném elkészíteni nektek, ami a lehető legtöbb képen szépen mutat, hanem egy olyan tudásanyagot is rakok mögé, amivel ti is szabadon szerkeszthetitek és személyre szabhatjátok őket. Ezért minden egyes presethez készítettem egy saját mini PDF guide-ot, amiben részetesen leírom hogy hogyan érdemes használni & fine tune-olni azt, ha pedig megvásárolod az egész presetcsomagot (BUNDLE), akkor az összes preset használati útmutatója mellett egy részletes, 10 oldalas leírást kapsz az összes trükkről és praktikáról amit képszerkesztés közben használok.

FONTOS: a presetek használatához NEM szükséges számítógépre letölteni a Lightroom-ot, az ingyenes telefonos applikációban fogod tudni használni őket. A presetek használhatók sima, telefonnal készített képeken is, de profi kamerával készített fotókon is. Az ezeket érintő különbségekről részletesen mesélek a BUNDLE-höz tartozó PDF leírásban!

CREAM

A CREAM nagyon erősen változtat a valós színeken, így a használatával egy teljesen egységes Instagram feedet tudsz kialakítani. Nagyon sötét, borús képekből is világos, kellemes, krémes árnyalatú fotót varázsol, tényleg olyan mintha egy natúr álomvilágba csöppennél. A CREAM legjobban flatlayekhez, termékfotókhoz, természetfotókhoz, tájfotókhoz, street fotókhoz vagy outfit képekhez alkalmas. Nem működik jól nagyon közeli szelfikkel, mert torzítja a bőrszínt. Nem a te preseted, ha szereted megtartani a természetes kék, zöld színeket, mert ezeket is eltűnteti, hogy egy szép világos, naturális végeredményt kapj.

NATURAL

A NATURAL egy gyönyörű, természetes alternatívája a CREAM presetnek – majdnem olyan mint amilyennek a valóságban látod a dolgokat, csak egy kicsit melegebb, nude-abb árnyalatú lesz tőle minden, egységesíti a színeket, jobban “egyberakja” a feeded anélkül hogy minden színt megváltoztatna. Tökéletesen működik minden képtípussal, kivéve a nagyon közeli szelfikkel, mert kissé fakítja a bőrt. Azoknak ajánlom, akik nem szeretnének egy teljesen eltorzított színvilágú feedet, de szeretnék egy kicsit egységesíteni azt. A NATURAL nem fog olyan tökéletesen krémes, világos eredményt mutatni mint a CREAM, de ettől még gyönyörű.

SELFIE

A SELFIE abszolút magáért beszél – egységesíti, tökéletesíti a szelfid színvilágát, anélkül hogy kifakítaná, elszürkítené a bőröd. Szép, bronzos csillogás, extrán részletgazdag textura, éles szemek, szép fehér fogak. A SELFIE értelemszerűen legjobban szelfiken működik, erre lett kitalálva és készítve, más képtípusokon nem próbáltam. Neked való, ha gyakran fotózod magad akár szemből, akár tükörben!

BUNDLE

A BUNDLE-ben megkapod mindhárom presetet egyben, plusz a teljes leírásukat és használati útmutatójukat. Ezek mellett pedig egy extrán részletes tutorialt arról, hogy hogyan tudod tökéletesen személyre szabni őket a saját ízlésed szerint, hogyan tudsz állítani bármilyen paraméteren a színek/fények/texturák/dőlésszögek világában, hogyan tudod kihozni az abszolút maximumot minden egyes fotódból, és milyen egyéb képszerkesztőket tudsz használni, ha érdekel a retusálás világa. Emellett megosztom azt is, hogy én személy szerint milyen szerkesztési folyamatokat szoktam használni a saját fotóimon, mik a kedvenc, legjobban bevált trükkjeim és praktikáim, mi az ami sosem marad ki szerkesztés közben, mi az amire én is csak sok év után jöttem rá.