OOTD – 2020/2

Bár a képek talán nem is adják annyira vissza, ezen a napon el kellett volna engednünk teljesen a fotózást, annyira durván nagy szél volt. Tudjátok, nem az a kellemes kis szellő ami akár még jól is mutathat képeken, hanem nagybetűs SZÉL, ami kitépi a kezedből a kabátod és két perc alatt lefagy tőle mindkét füled. Szóval erősen korlátozottak voltak a lehetőségek az outfit bemutatását illetően, és gyakorlatilag nem is készült olyan kép amin valami ne állna rosszul/ferdén/az égnek (lásd: hajam), de valahogy mégis nagy kedvencem lett ez a sorozat, mert maga a szett annyira én vagyok.

Gondolkodtam, hogy a múltkori fekete összeállítás után valami izgalmasabbat hozok erre a hétre, de végül mégis erre esett a döntésem, mert mostanában kiemelt szerepet kapnak a gardróbomban a hosszú ruhák, tekintve hogy baromi praktikusak, kényelmesek, nem kell belőlük (egyelőre) nagyobb méretet vennem, és ugyanúgy megállják a helyüket sportcipővel mint egy magas csizmával vagy akár bakanccsal. Nincsenek igazán fodros, csipkés, mintás, színes maxiruháim, ez a vonal távol áll tőlem, de a hosszú fekete egyberuhák mindig nagy kedvenceim voltak, akár testhezálló, akár bő verzióban. Legyen az kötött, muszlin, jersey vagy bármi más, szerintem tényleg nagyon kényelmes választás, arról nem is beszélve, hogy szó szerint csak magadra dobod és kész. Ezen kívül télen tök jó egy vastag harisnyával is, nyáron pedig kellemes, lenge viselet harisnya nélkül.

Persze aztán lehet játszani a kiegészítőkkel – ahogy már írtam, szerintem abszolút nyerő párosítás a hosszú ruha – sneaker kombináció is, ráadásul ultra kényelmes, szóval munkába, iskolába, rohangálósnak is nagyon jó opció, főleg ha a ruha hétköznapibb anyagból van. Ez itt a képen egy mostani kollekciós Mango muszlinruha, bár hozzá is simán fel lehet venni egy magasszárú Vans cipőt vagy bármilyen egyszerűbb sportcipőt szerintem, ha valami lazábbra vágytok akkor ajánlom a kötött maxiruhákat, vagy pólóanyagból készült verziókat. Ha viszont inkább az elegánsabb vonal felé húz a szívetek, akkor nagyon hódítanak most a térd alá érő csizmák is, mint például ez a tavalyi kollekciós Stradivarius darab, amiben külön szeretem hogy nem túl magas, így simán ki lehet bírni egy egész napot benne fájdalom nélkül. Én rongyosra használtam ezt a cipőt egy év alatt, ami talán látszik is rajta, de mentségére szóljon hogy nem kellett érte bankot robbantani. Plusz tipp, hogy én még az első pár napban beletettem egy ilyen DM-es Scholl zselés talpbetétet, ami higgyétek el, életmentő, szóval ha hosszabb távra terveztek egy alapvetően nem a kényelemre készült cipővel, akkor nagyon ajánlom, tényleg. Ami fontos, hogy ne a sarokhoz rakjátok, ahogyan a képen ábrázolva van, hanem a talp első részére, amit egy magassarkúban a legjobban terheltek, tehát amire a súlypont nehezedik. Így igazából egy kis zselés párnán fogtok járkálni egész nap!

Akit pedig zavar hogy túl lenge, vagy nem tartja elég nőiesnek a bő ruhákat, az bármikor feldobhat egy szép övet – alapvetően én fele-fele arányban szeretem övvel és öv nélkül hordani a hosszú ruháimat, de jellemző hogy ha csak dolgozom, a laptop előtt ülök vagy családi eseményekre megyek ahol abszolút a kényelem az első, akkor elhagyom az övet, ha pedig szeretnék egyel összeszedettebben megjelenni valahol, akkor csak feldobom és futás. Egy ilyen apró kiegészítő is nagyon fel tud dobni egy amúgy unalmas színű vagy fazonú ruhát, ráadásul annyi különböző formájú övvel és övcsattal lehet kombinálni, hogy igazából sosem lesz ugyanaz a szett.

Végezetül pár szó a kis h&m táskámról, amit megfigyeltem hogy általában olyankor szoktam felkapni ha egyik másik táskám sem passzol az adott outfithez – nem tudom miért, de valahogy őt el tudom képzelni több különböző stílushoz is, példának okáért fesztiválozni is voltam benne, de most ehhez a szetthez is úgy éreztem hogy ugyanolyan jól passzol. Tulajdonképpen a vödörtáska egy viszonylag praktikus dolog, elég jól bele lehet látni (főleg ebbe, mert világos a bélése), egész tágas, a tetején könnyen be lehet nyúlni ha valamire szükség van, és formájából adódóan jól bővíthető, ha tele kell tömni a nap során. Viszont amit én nagyon nem szeretek, hogy nem simul a testhez, nyilván, hiszen henger alakú, így nekem ütődik folyton, főleg ha gyorsan sétálok, illetve ennek elég hosszú a pántja is, ezért nagyon kileng. De ez kiküszöbölhető egy rövidebb pánttal, vagy akár keresztbe vetve a testen, szóval még mindig azt mondom, hogy egy ilyen darab azért sosem árt a kollekcióban. Ráadásul körülbelül 5000 forintért vettem teljes áron a h&m nyári kollekcióban, ahhoz képest pedig már fél év alatt is bőven megszolgálta az árát.

Írjátok meg hogy tetszett a mai outfit – én most rendeltem 3-4 ilyen és ehhez hasonló maxiruhát amikben elleszek szerintem egészen tavaszig, úgyhogy nem kizárt hogy lesz még pár hasonló bejegyzés a jövőben. Egyre nehezebben viselem a nadrágokat, de akkora hasam még nincs hogy rugalmas, magasított derekú szoknyákat hordjak, mert egyelőre nem lehet eldönteni hogy van-e ott valami vagy csak brutál sokat ettem. 😀 Úgyhogy azokkal még várok amíg előnyösebben nem állnak, addig pedig éljenek a lenge ruhák! (És igen, tudom hogy lehet kapni kismama farmereket is, de ha van dolog amitől ráz a hideg.. De nyitott szemmel járok, hátha találok szépet.)

 

 

ruha: Mango
öv: Gucci
táska: h&m
csizma: Stradivarius
kabát: h&m

 

 

No Comments

Leave a Reply